som krupit ihop på soffan och
läser en spännande Bamsetidning.
Vi har ätit lunch och jag fick
godkänt av barnen. Vi hade några
extra gäster också som åt med oss.
Av 6 ätande barn var det 5 som åt
med god aptit.
En av killarna äter,enligt sin mamma,
inte fisk.. och han tog om...
Den killen som inte åt så himla mycket smakade
i alla fall och sedan åt han grönsaker.
Vad åt vi?
Laxlåda
6 relativt stora potatisar
3 morötter
1 lök
1 bit purjolök
2 ägg
3-4 dl mjölk
1 fiskbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
Philadelphiaost
ströbröd
Citronpeppar och salt
Potatisarna, morötterna och löken
rev jag på den grova delen på rivjärnet.
(Min kompis sa att jag var:
"The sharpest tool in my kitchen"
efter hon hade smakat min laxlåda :))
Purjon skar jag smått, smått.
Äggen, mjölken, ph.-osten och de smulade
buljongtärningarna vispades raskt ihop
till en sörja. En del av potatis, lök och
morotsrivet blandade jag och la i en smord
ungfast form. Laxbitarna skras upp i barnvänliga
munsbitar och saltades och citronpepprades innan de
breddes ut i formen. På med resten av
rivet och så hällde jag sörjan ovanpå.
Efteråt strödde jag på lite ströbröd och stoppade
in det hela i ugnen. Den hade jag på 200 grader
och formen stod inne ca 45 minuter.
Mumsfilibabba! På sidan hade jag ett stort fat med
gurkbitar, tomatbitar och morotsstavar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar